مجله پارسی78 | parsi78.com

پارسیان پارسی علمی دانش فناوری سرگرمی و...

مجله پارسی78 | parsi78.com

پارسیان پارسی علمی دانش فناوری سرگرمی و...

بررسی امنیت در مرورگر IE نسخه 9

بررسی امنیت در مرورگر IE نسخه 9



مایکروسافت در ماه مارس سال جاری آخرین نسخه از مرورگر وب خود، یعنی IE نسخه 9 را عرضه کرد. این مرورگر محیطی زیبا و شفاف دارد و نسبت به نسخه های قبلی از سرعت بیشتری برخوردار است، ولی آیا از امنیت بیشتری هم برخوردار است؟

چرا امنیت مرورگر نسبت به گذشته اهمیت بیشتری دارد؟
دو جزء برای امنیت وب وجود دارد: امنیت وب سایت­ها و سرورهایی که این سایت­ها روی آنها قرار دارند، و امنیت نرم افزارهای کلاینت، یعنی همان مرورگرهای وب که این وب سایت­ها توسط آنها مشاهده می­شوند. زمانی مرورگر وب فقط یک برنامه در میان تعداد زیادی از برنامه های کاربردی اینترنتی بود، ولی اکنون اینگونه نیست.
در حالیکه ما زمانی از کلاینت­های پست الکترونیکی، کلاینت­های FTP، کلاینت­های IRC، خوانندگان گروه خبری و ... به صورت مجزا استفاده می­کردیم، امروزه بسیاری از کاربران کامپیوتر اکثریت کارهای محاسباتی خود را توسط مرورگرها انجام می­دهند.
اکنون مرورگر وب در کانون توجهات قرار گرفته و شامل گزینه هایی است که بیشتر کاربران از این گزینه ها در کامپیوتر خود استفاده می­کنند. این موارد باعث می­شود که امنیت مرورگر اکنون از هر زمانی مهمتر باشد. مرورگر باید نه تنها برای گشت و گذار در سایت­ها برای کسب اطلاعات، بلکه برای انجام فعالیت­های حساس، یک محیط امن را فراهم کند. مرورگر وب یکی از برنامه های کاربردی است که اغلب مورد سوء استفاده قرار می­گیرد. در مسابقات سالانه هک مرورگرهای Pwn2Own، پژوهشگران امنیتی برای شکست دادن مرورگرهای محبوب وب باهم به رقابت می­پردازند. در رقابت سال گذشته، IE نسخه 8 و Safari نسخه 5.0.3 با موفقیت هک شدند.

تحول در امنیت IE
نسخه 1.0مرورگر وب مایکروسافت اولین بار در بسته ویندوز 95 عرضه شد. در آن روزها و در اوایل ظهور تجارت اینترنتی، امنیت موضوع چندان مهمی نبود. اگرچه در پایان سال 1995 و هنگامیکه نسخه 2.0 این مرورگر عرضه شد، مایکروسافت قابلیت پشتیبانی ازلایه سوکت­های امن ((SSL را به آن اضافه کرد، اما نسخه های بعدی این مرورگر بیشتر بر روی اضافه کردن قابلیت­هایی مانند پیشرفت­های چند رسانه ای، افزایش عملکرد و پایداری تمرکز کردند. با این حال عملکرد پیشرفته تر مرورگر، به معنای ایجاد ویژگی­هایی بود که می­توانستند مورد سوء استفاده قرار بگیرند و به همین دلیل IE از مفهوم مناطق امنیتی استفاده کرد.
مرورگر IE نسخه 6.0 که به صورت پیش فرض بر روی ویندوز XP وجود داشت، اولین نسخه از IE بود که با استفاده از یک ابزار جدید مدیریت کوکی، شروع به عرضه امکانات امنیتی و حفظ حریم خصوصی کرد و اولین پیاده سازی پروتکل P3P را برای کنترل تنظیمات خصوصی ارائه داد. جالب اینجاست که IE نسخه 6.0 در حال حاضر یک خطر امنیتی بزرگ محسوب می­شود و همه از جمله مایکروسافت، به کاربران هشدار داده اند که دیگر از این نسخه IE استفاده نکنند.
اِعمال واقعی امنیت در این مرورگر، با IE نسخه 7 شروع شد که با استفاده از فیلتر سرقت هویت با وب سایت­های خرابکار مقابله می­کرد؛ البته این قابلیت بر روی کامپیوترهایی که ویندوز XP داشتند پشتیبانی نمی­شد. به علاوه گزینه Active X کمک می­کرد که در مقابل برخی خطرات ناشی از کنترل­های Active X، سیستم را محافظت نماید. IE نسخه 7 این امکان را به شما می داد که کنترل­های Active X را مبتنی بر هر منطقه امنیتی فعال کنید و هر یک از مناطق امنیتی به صورت پیش فرض قفل شده بودند. یکی دیگر از توسعه های امنیتی که در IE نسخه 7 طراحی شده بود، محافظت در برابر اسکریپت­های بین دامنه ای بود. اخطار بهتر در پروتکل SSL/TLS نیز باعث شد که کاربران راحت­تر آگاهی یابند که آیا یک ارتباط وب امن است یا خیر. همچنین وب سایت­هایی که مطمئن بوده و حائز گواهینامه اطمینان بودند (برای سایت­هایی که نیاز به پردازش تایید هویت دارند)، توسط نوار آدرس دارای کد رنگ (رنگ سبز) معرفی می­شدند. کلیدهای جدید رجیستری نیز برای جلوگیری از دسترسی HTML به اطلاعات شخصی کاربران اضافه شد. حتی یک "حالت بدون افزونه" ایجاد شد تا اطمینان دهد که تهدیدها نمی­توانند از طریق افزونه های مرورگر مطرح گردند. مرورگر IE نسخه 7 یک قدم بزرگ و رو به جلو برای مایکروسافت محسوب می­شد که از امنیت خوب و معقولی برخوردار بود.
مرورگر IE نسخه 8 در سال 2009 عرضه شد و توسعه های امنیتی بیشتری به آن اضافه شده بود. از جمله این توسعه ها می­توان به برجسته کردن دامنه و فیلتر smartscreen اشاره کرد. برجسته کردن دامنه به شما این امکان را می دهد که به سادگی مشاهده کنید که به کدام دامنه دسترسی دارید، و فیلتر smartscreen نیز یک قابلیت جدید و نسخه پیشرفته فیلتر سرقت هویت در IE نسخه 7 است که علاوه بر حمایت کاربر در مقابل سایت­های سرقت هویت، از کاربر در برابر سایت­هایی که به ارائه بدافزارها می­پردازند نیز حمایت می­کند. اگرچه این مرورگر به کاربران این امکان را می­دهد که هشدارهای مرورگر را نادیده بگیرند، ولی مدیران شبکه می­توانند از سیاست گروهی برای جلوگیری از این کار استفاده کنند. علاوه بر لیست سیاه، فیلتر این مرورگر از یک فن آوری هوشمند نیز برای شناسایی سایت­های خطرناک استفاده می­کند. مرورگر IE نسخه 8 نیز تغییراتی در Active X ایجاد کرده است. در این نسخه کنترل­ها به صورت پیش فرض به ازای هر کاربر نصب می­شوند و همچنین می­توانند به ازای هر سایت نیز نصب گردند. Active X killbits در بسته به روز رسانی ویندوز عرضه شد. به این ترتیب هنگامیکه یک سوء استفاده کشف می­شد، کنترل­ها می­توانستند به طور خودکار غیر فعال گردند. علاوه بر اینها در IE نسخه 8 جلوگیری از اجرای داده ها (DEP) به صورت پیش فرض فعال بود و فیلتر XSS برای حفاظت در برابر اسکریپت­های بین سایتی، محافظت بهتری را اعمال می­کرد. همچنین ویژگی­های درخواست بین دامنه ای و پیغام بین سندی، برای سایت­هایی که اطلاعاتشان را با سایت­های دیگر به اشتراک می­گذاشتند، مرورگر را امن­تر می­کردند.

قابلیت­های مرورگر IE نسخه 9
مرورگر IE نسخه 9 بر اساس همه ویژگی­هایی که در IE نسخه 7 و 8 وجود دارد، ساخته شده است. علاوه بر اینها، مایکروسافت حفاظت­های امنیتی بیشتری از قبیل ویژگی­های محافظت از حافظه که در پیشگیری از اجرای کدهای مخرب در هنگام کشف یک آسیب پذیری مرتبط با حافظه موثر است، به آن اضافه کرده است. DEP/NX پایه و اساس حفاظت از حافظه است و باعث می­شود که پردازنده هنگامیکه یک بلوک از حافظه علامت مناسبی برای نمایش اجرایی بودن یک کد ندارد، به کار آن پروسه پایان دهد. این بدان معناست که اگر یک مهاجم اطلاعاتی را در حافظه قرار دهد، پردازنده یک استثنا تولید می­کند که به جای اجرای دستورات بالقوه خطرناک، صرفا منجر به ایجاد یک اختلال امن در کار سیستم می­شود.
مرورگر IE نسخه 9 همچنین یکی دیگر از قابلیت­های نسخه 8 را اصلاح کرده است. قابلیت ASLR ( تخصیص تصادفی فضای آدرس)، با تضمین اینکه فضای حافظه یک پردازه طوری تخصیص داده شده است که قابل پیش بینی نباشد، از عبور مهاجمان از حفاظت­های DEP/NX جلوگیری می­کند. پردازش تصادفی در IE نسخه 9 بهبود یافته است تا بتواند نگاشت حافظه قابل پیش بینی را از بین ببرد. این مرورگر همچنین یک قابلیت جدید با نام SEHOP را پشتیبانی می­کند که تمامیت و درستی زنجیره مدیریت استثنا را می­سنجد تا از اینکه مدیریت استثناء ساخت یافته مورد سوء استفاده قرار بگیرد، جلوگیری کند. این قابلیت بر برخی محدودیت­های SafeSEH غلبه کرده است. SafeSEH (مدیریت استثنای ساخت یافته امن) بدین منظور طراحی شده بود تا از مطرح شدن ساختارهای مخرب مدیریت استثناء در زنجیره جلوگیری کند.
یکی دیگر از تمرکزهای امنیتی IE نسخه 9، محافظت در برابر حملات مهندسی اجتماعی است. بسیاری از کارشناسان معتقدند که مهندسی اجتماعی یکی از مهمترین تهدیدات برای زیربنای فناوری اطلاعات محسوب می­شود.
رقابت­های مهندسی اجتماعی در ماه سپتامبر سال گذشته نشان داد که اطلاعات اساسی بیشتر سازمان­ها به راحتی در اختیار مهندسان اجتماعی قرار می­گیرد.
مهندسی اجتماعی برای مهاجمان جذاب است، زیرا آنها به مهارت­های عمیق فنی برای انجام یک حمله نیاز ندارند. تمام کاری که این افراد باید انجام دهند این است که کاربر کامپیوتر را متقاعد کنند که کاری را انجام دهد که به مهاجم اجازه ورود به سیستم را بدهد. مرورگر IE نسخه 9، با اضافه کردن ویژگیSmartScreen Application Reputation، که با بررسی خوش نامی یک URL برای بهبود حفاظت در برابر حملات مهندسی اجتماعی کار می­کند، فیلتر SmartScreen را بهبود بخشیده است. Application Reputation تلاش می­کند تا بین دانلودهای معتبر و آنهایی که بالقوه مخرب هستند، تمایز قائل شود. همچنین در مدیریت جدید دانلود در IE نسخه 9، فیلتر SmartScreen یکپارچه شده است.
یکی دیگر از قابلیت­های امنیتی/حفظ حریم خصوصی که در IE نسخه 9 ساخته شده است، قابلیت حفاظت در برابر پیگیری است. این ویژگی با استفاده از لیست­های حفاظت در برابر پیگیری از سازمان­های قابل اعتماد، مسدود کردن یا اجازه دادن به محتوای دیگر سایت­ها را برای کاربران راحت­تر می­کند.
در نهایت، قابلیت سایت­های ثابت (Pinned Sites) در IE نسخه 9 که ممکن است ساده و راحت به نظر برسد، امکانات امنیتی خوبی را فراهم می­کند. با ثبت سایت­هایی که بیشتر از آنها استفاده می­کنید -مانند سایت بانکی- در نوار ابزار خود، می­توانید به راحتی به آن سایت مراجعه کنید. مزیت دیگر این است که چون سایت­های ثابت در نشست­های جداگانه در IE نسخه 9 اجرا می­شوند، کوکی­هایی که از آن سایت­ها استفاده می­کنند قابل دسترسی نیستند. یکی دیگر از مزایای خوب سایت­های ثابت این است که بدون نوار افزونه یا اشیاء کمکی اجرا می­شوند، بنابراین مهاجمانی که از یک بردار حمله استفاده می­کنند نمی­توانند به نشست­های سایت­های ثابت شما حمله کنند. همچنین شما می­توانید مطمئن شوید که همیشه به نسخه های امن سایت­ها(https) وصل می­شوید و هیچگاه به سمت نسخه نا امن سایت­ها هدایت نمی­شوید. شما توسط پروتکل https مورد حمله man-in-the-middle قرار نمی­گیرید، زیرا اگر مشکلی با مجوز سایت و اعتبار آن وجود داشته باشد، نشست پایان می یابد.

بیش از این چه می­خواهید؟
بحث­هایی وجود دارد مبنی بر اینکه تنظیمات امنیتی پیش فرض به اندازه کافی سخت گیرانه نیست، و تمامی محتواهای فعال باید به صورت پیش فرض به طور کامل قفل شده باشند، و پس از آن کاربران بتوانند سایت­های مطمئن را اضافه کنند.
در کنار این مسائل، افراد حساس در مورد امنیت ممکن است با روش لیست سیاه استفاده شده توسط SmartScreen، مخالفت کنند. این کار می­تواند به سایت­ها اجازه دهد که به عنوان سایت خرابکار شناخته نشوند. این گروه از کاربران روش لیست سفید را ترجیح می­دهند که همه سایت­ها را غیر فعال می­کند، مگر آنهایی که به عنوان سایت مطمئن شناخته شده اند. بدیهی است که این رویکرد امن­تر است، ولی در عین حال احتمالا خشم خیلی از کاربران را بر می انگیزد.
یکی دیگر از شکایاتی که درباره IE نسخه 9 شنیده می­شود این است که با اینکه این مرورگر کنترل خیلی دقیقی را فراهم می­کند، اما برای کاربران متوسط خیلی پیچیده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد